Deze tools gebruiken tegen lager tarief?

Als lid bij CIB Vlaanderen genieten jij en al je kantoormedewerkers van o.a. belangenbehartiging, persoonlijke ondersteuning in het correct uitoefenen van de job en heb je toegang tot een bron aan kennis en sectorinformatie. Interesse om aan te sluiten bij CIB Vlaanderen? Simuleer in enkele stappen je lidmaatschap en ontdek alle voordelen zelf.

Simuleer lidmaatschap
FR

Vastgoedloket

Welkom op het Vastgoedloket, een handige website met allerlei applicaties die het voor u als makelaar makkelijker maken om via digitale weg uw dienstverlening naar uw klanten nog te verbeteren. U vindt bij elke applicatie een kort woordje uitleg. Via een eenvoudige klik op de button, kan u zich verder verdiepen en de applicaties op een gebruiksvriendelijke manier benutten.

RealSmart

RealSmart is dé software voor de makelaar van morgen. Een intelligente oplossing voor jouw dossieropbouw en -beheer:

smart contracts die je digitaal ondertekent, klantenrelaties the next level, … Met RealSmart start de digitale transformatie van jouw vastgoedkantoor vandaag.

Starten

AntiWitWas

Vastgoedmakelaars vallen sinds 1998 onder de toepassing van de antiwitwaswet, syndici en rentmeesters sinds 2004. Met deze applicatie hebt u de garantie dat u als makelaar volledig digitaal vlot aan uw verplichtingen kan voldoen.

De tool kan ook gebruikt worden om een jaarverslag te genereren.

Starten

MyRent Pro

Bij de verhuur van een onroerend goed dient het verhuurcontract te worden geregistreerd bij de federale overheid. Als vastgoedmakelaar kunt u dit voor uw verhuurders doen met MyRent Pro.

Met deze applicatie registreert u alle types huurovereenkomsten automatisch online.

Starten

Vastgoedinfo - Vlaanderen

Via de gratis tool Vastgoedinfo Vlaanderen kan u als vastgoedmakelaar voor onroerende goederen gelegen in Vlaanderen via één opzoeking verschillende overheidsbronnen raadplegen. De tool geeft u een overzichtelijk uittreksel (pdf) met het resultaat van de bevraging en een weergave van het resultaat op kaart. De tool bevat daarnaast een overzicht en historiek van al uw bevragingen.

Starten

BTV

Om de keuring van elektrische installaties vlot te laten verlopen, kan je via het elektronisch dossier de BTV controles online aanvragen en dit 24/24u en 7 dagen op 7, wanneer het jou past. U kan bij BTV terecht voor een hele reeks aan keuringen.

BTV staat garant voor een goede service, snelle afhandeling en een vlotte elektronische dossieropvolging.

Starten

CIB Vlaanderen

CIB Vlaanderen biedt een schat aan informatie voor de vastgoedmakelaar: modelcontracten, syllabi en uitgebreide dossiers over diverse actuele thema’s en wetgeving.

De leden van CIB Vlaanderen hebben gratis toegang tot alle informatie op CIB.be

Starten

Covast

COVAST cvba is het platform voor de verkoop van vastgoed van overheden en bijzondere opdrachtgevers. COVAST biedt hen een instrument aan om via het bestaande netwerk van erkende vastgoedmakelaars kopers te vinden voor hun onroerende goederen.

Vastgoedmakelaars kunnen op hun beurt optreden als inkopende en/of verkopende partij. Zo worden vraag en aanbod dichter bij elkaar gebracht.

Starten

BizMart

Ondernemers die op zoek zijn naar een bedrijfslocatie, kunnen op de website van de gemeente het aanbod van bedrijfsvastgoed bekijken. Voor de vastgoedmakelaars biedt dit een nieuw kanaal om hun bedrijfsvastgoed aan te bieden aan ondernemers.

Via BizMart kunnen uw panden automatisch van uw website gehaald worden of u voegt zelf uw panden toe aan BizMart.

Starten

BizLocator

BizLocator is een betrouwbare community-marktplaats waar vastgoedmakelaars, overheden en ondernemers unieke bedrijfslocaties kunnen advertreren en ontdekken.

Of het nu om industriegrond, een horecapand of pop-up vastgoed gaat; BizLocator brengt aanbieders van ruimte en ondernemers met elkaar in contact.

Starten

KBO VME

Elke VME moet zijn syndicus laten registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen, ongeacht of het om een professionele syndicus of om een mede-eigenaar gaat die voor de taak van syndicus werd aangesteld. Elke nieuw opgerichte Vereniging van Mede-eigenaars (VME) moet zijn syndicus laten registreren in de KBO ten laatste de dag vóór hij of zij zijn taak effectief opneemt.

Starten

Kruispuntbank Vakantiewoningen

Via de Kruispuntbank Vakantiewoningen hebben de verhuurkantoren de mogelijkheid om hun vakantiewoningen te publiceren op Logeren aan Zee en andere toeristische websites van o.m. de kustgemeenten en Westtoer. Tegelijk kan men, conform het Toeristische Logiesdecreet, via dit loket de vakantiewoningen volledig digitaal aanmelden in het PIM-Platform of een erkenning met of zonder sterrenclassificatie aanvragen bij Toerisme Vlaanderen.

Starten

ROMi

ROMi is de online dienst om stedenbouwkundige inlichtingen aan te vragen bij het lokaal bestuur van een gemeente. De overzichtspagina centraliseert al je aanvragen met per aanvraag de status. Via e-mail word je ook op de hoogte gehouden van de weg die je aanvraag aflegt.

De vastgoedmakelaar vereenvoudigt zo de opvolging van al zijn stedenbouwkundige inlichtingenaanvragen.

Starten

Kadasterfinder

KadasterFinder is de online dienst waarmee elke erkende vastgoedmakelaar toegang krijgt tot het Kadaster en van zowat elk perceel zowel het kadastraal uittreksel als het grondplan kan verkrijgen.

De vastgoedconsument zal de administratieve molen niet meer moeten afwachten en kan sneller en efficiënter geholpen worden door zijn vertrouwde vastgoedmakelaar.

Starten