FR

Vastgoedloket

Welkom op het Vastgoedloket, een handige website met allerlei applicaties die het voor u als makelaar makkelijker maken om via digitale weg uw dienstverlening naar uw klanten nog te verbeteren. U vindt bij elke applicatie een kort woordje uitleg. Via een eenvoudige klik op de button, kan u zich verder verdiepen en de applicaties op een gebruiksvriendelijke manier benutten.

RealSmart

RealSmart is dé software voor de makelaar van morgen. Een intelligente oplossing voor jouw dossieropbouw en -beheer:

smart contracts die je digitaal ondertekent, klantenrelaties the next level, opvragen vastgoedinformatie Vlaanderen, … Met RealSmart start de digitale transformatie van jouw vastgoedkantoor vandaag.

Starten

AntiWitWas

Vastgoedmakelaars vallen sinds 1998 onder de toepassing van de antiwitwaswet, syndici en rentmeesters sinds 2004. Met deze applicatie hebt u de garantie dat u als makelaar volledig digitaal vlot aan uw verplichtingen kan voldoen.

De tool kan ook gebruikt worden om een jaarverslag te genereren.

Starten

MyRent Pro

Bij de verhuur van een onroerend goed dient het verhuurcontract te worden geregistreerd bij de federale overheid. Als vastgoedmakelaar kunt u dit voor uw verhuurders doen met MyRent Pro.

Met deze applicatie registreert u alle types huurovereenkomsten automatisch online.

Starten

Clee

Clee is een meertalige tool waar een consument in alle discretie een huurprofiel kan beheren. Met dit profiel kan hij/zij zich kandidaat stellen voor een of meerdere huurwoningen. De consument kan gedurende het proces steeds de status van de kandidatuur verder opvolgen en krijgt automatisch terugkoppeling over de aanvaarding, dan wel weigering.

Starten

CIBweb

Het digitale sectorplatform CIBweb biedt een schat aan informatie voor de vastgoedmakelaar: modelcontracten, syllabi en uitgebreide dossiers over diverse actuele thema’s en wetgeving.

De leden van CIB Vlaanderen hebben gratis toegang tot alle informatie op CIBweb.

Starten

Covast

COVAST cvba is het platform voor de verkoop van vastgoed van overheden en bijzondere opdrachtgevers. COVAST biedt hen een instrument aan om via het bestaande netwerk van erkende vastgoedmakelaars kopers te vinden voor hun onroerende goederen.

Vastgoedmakelaars kunnen op hun beurt optreden als inkopende en/of verkopende partij. Zo worden vraag en aanbod dichter bij elkaar gebracht.

Starten

BizMart

Ondernemers die op zoek zijn naar een bedrijfslocatie, kunnen op de website van de gemeente het aanbod van bedrijfsvastgoed bekijken. Voor de vastgoedmakelaars biedt dit een nieuw kanaal om hun bedrijfsvastgoed aan te bieden aan ondernemers.

Via BizMart kunnen uw panden automatisch van uw website gehaald worden of u voegt zelf uw panden toe aan BizMart.

Starten

BizLocator

BizLocator is een betrouwbare community-marktplaats waar vastgoedmakelaars, overheden en ondernemers unieke bedrijfslocaties kunnen advertreren en ontdekken.

Of het nu om industriegrond, een horecapand of pop-up vastgoed gaat; BizLocator brengt aanbieders van ruimte en ondernemers met elkaar in contact.

Starten

KBO VME

Elke VME moet zijn syndicus laten registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen, ongeacht of het om een professionele syndicus of om een mede-eigenaar gaat die voor de taak van syndicus werd aangesteld. Elke nieuw opgerichte Vereniging van Mede-eigenaars (VME) moet zijn syndicus laten registreren in de KBO ten laatste de dag vóór hij of zij zijn taak effectief opneemt.

Starten

Kruispuntbank Vakantiewoningen

Via de Kruispuntbank Vakantiewoningen hebben de verhuurkantoren de mogelijkheid om hun vakantiewoningen te publiceren op Logeren aan Zee en andere toeristische websites van o.m. de kustgemeenten en Westtoer. Tegelijk kan men, conform het Toeristische Logiesdecreet, via dit loket de vakantiewoningen volledig digitaal aanmelden in het PIM-Platform of een erkenning met of zonder sterrenclassificatie aanvragen bij Toerisme Vlaanderen.

Starten

ROMi

ROMi is de online dienst om stedenbouwkundige inlichtingen aan te vragen bij het lokaal bestuur van een gemeente. De overzichtspagina centraliseert al je aanvragen met per aanvraag de status. Via e-mail word je ook op de hoogte gehouden van de weg die je aanvraag aflegt.

De vastgoedmakelaar vereenvoudigt zo de opvolging van al zijn stedenbouwkundige inlichtingenaanvragen.

Starten

Kadasterfinder

KadasterFinder is de online dienst waarmee elke erkende vastgoedmakelaar toegang krijgt tot het Kadaster en van zowat elk perceel zowel het kadastraal uittreksel als het grondplan kan verkrijgen.

De vastgoedconsument zal de administratieve molen niet meer moeten afwachten en kan sneller en efficiënter geholpen worden door zijn vertrouwde vastgoedmakelaar.

Starten

Smartbid

SmartBid is een digitale biedingsservice waarmee vastgoedmakelaars op transparante en juridisch waterdichte wijze een bieding kunnen organiseren.

Indien je met smartbid werkt, kan je bieder als kandidaat-koper via smartbid een bod uitbrengen.

Starten